Cam Kavanoz ve Şişe Toptancıları

Glascam 2016 yılından bu yana sektörde varlık gösteren tedarikçi bir firmadır. İşletmenin profesyonel anlamda yürüttüğü çalışmaların merkezinde koşulsuz müşteri memnuniyeti yatmaktadır. Cam şişe, cam ambalajlar, cam kavanozlar konusunda piyasada ihtiyaç duyulan zengin ürün çeşitleri ile çalışmalarına devam eden Glascam’ın ayrıca yardımcı ekipman satışları da bulunmaktadır. Cam Kavanoz ve Şişe Toptancıları arasında lider bir pozisyonda olan Glascam her geçen gün hedeflerine ulaşma konusunda istikrarlı bir ilerleme kaydetmektedir.

Cam kavanoz toptancıları içerisinde yaratıcı ticari faaliyetleri ile öne çıkan Glascam kalitenin yanı sıra tasarım ürünlerin piyasaya sunulması konusunda titiz bir çalışma anlayışına sahiptir. Müşterilerinin taleplerine anında yanıt verebilme kapasitesinde olan Glascam müşterileri için çözüm odaklı projelere imza atmaktadır. Glascam sektörün öncü bir firması olma hedeflerine varmış olmanın bilinci ile hareket eden bir firmadır. Cam şişe toptancıları arasında nitelikli ürünleri ile zengin bir çeşidi sunma konusunda da gerekli gayreti göstermektedir.

Cam Kavanoz Kullanılan Alanlar

Cam kavanozun tercih edilme nedenleri arasında sağlıklı olması ilk sırada yer alır. Camdan üretilen malzemeler gıdaları sıcak ya da soğuk olarak muhafaza etme konusunda daha sağlıklı olarak kabul edilmektedirler.

Cam Kavanoz Kullanılan Alanlar oldukça çeşitlidir. Cam kavanozlar mutfakta kullanılan bir malzeme türü olmasının yanında evin farklı alanlarında da kullanıma uygundur. Mutfakta kullanılacağı zaman özellikle besinlerin sağlıklı yöntemlerle saklanabilmesi için cam kavanozlar tercih edilir. Geleneksel lezzetler arasında yer alan turşu gibi yiyecekler cam kavanozlar kullanılarak uzun süre muhafaza edilebilir. Ayrıca bu ürünlerin camın sağlıklı yapısı nedeni ile güvenle korunabilmesi de sağlanmış olur. Meyve suları, çeşitli içecekler güvenle saklanması gerektiğinde cam şişelere ihtiyaç duyulur. Plastik ya da farklı materyallerden üretilen malzemelerin her biri kendine özgü farklı ve zararlı özelliklere sahip olabilir.

Cam doğal bir malzemedir ve doğal olması nedeni ile de mutfaklarda gıdaların muhafaza edilebilmesi için en güvenilir yoldur. Et, tavuk gibi pişmiş gıdaların dolapta saklanabilmesi için de kapaklı cam ürünler kullanılabilir. Kek, börek ya da kuru erzak gibi çeşitli gıdalar için de en uygun saklama yöntemi camdan üretilmiş kaplardır. Sıcak ya da soğuk tüm gıdalar cam kaplarda koruma altına alınabilir. Cam yalnızca mutfakta kullanılan güvenilir bir malzeme değildir. Banyo dolaplarında muhafaza edilen pamuk gibi çeşitli ürünler de dekoratif cam kavanozlara konabilir. Bu sayede ürünler hijyen açısından güvenle saklanabilir.

Cam Kavanozun Sağlığa Yararı

Cam Kavanozun Sağlığa Yararı birden fazladır. Cam, doğadan elde edilen bir üründür.

Bu yüzden de saf ve doğaldır. Kum, kireçtaşı ve soda gibi malzemeler kullanılarak üretilen camın oluşumu için yüksek ısıda işlem yapılması gerekir. Cam şeffaf ve farklı renkleri içerisinde barındırabilen bir maddedir. Kolay biçim alması ise yüksek ısıya maruz bırakılarak üretilmesinden ileri gelir. Saydam ve yarı saydam olarak üretilebilen cam ışığı geçiren yapısı ile bilinmektedir. Arkeolojik verilerden elde edilen sonuçlara göre cam yapımına M.Ö 3000 yıllarının sonuna doğru Mezopotamya’da rastlanılmıştır.

Bu dönemde üretilen malzemeler boncuk ve süs eşyaları olarak ortaya çıkarken günümüze kadar gelen süreçte cam üretiminde temel yöntemler hep aynı kalmıştır. Cam malzemelerde her tür gıda muhafaza edilebilir. Gıdanın sıcak ya da soğuk olarak kaba konması da sağlık açısından zarar vermez. Farklı malzemeler kullanıldığında sıcak olarak besinlerin kaba konulması istenmeyen kimyasal reaksiyonlara yol açarken camda bu tür bir sorunla karşılaşılmamaktadır.

20 Nisan 2022

Bu İçeriği Paylaş